Info från styrelsen

Parkeringar på gården

Det verkar som att många har glömt bort att våra infarter endast är för i och ur lastning därför vill vi återigen påminna om detta. Konsekvensen blir att bilarna blockerar för transport, ambulans och vid flera tillfällen har inte sopbilen kunnat köra upp för att tömma soporna. Detta gäller även gäster/hantverkare till boende. Parkering finns bredvid återvinningsstationen på Melodivägen.

Övervakningskameror

Vi vill informera alla boende om att det på försök kommer att monteras kamerautrustning i trapphusen, både vid huvudingången och vid utgången på baksidan i bägge husen. Detta på grund av flertalet inbrottsförsök och förstörelse. Inspelningarna kommer att finnas i låst utrymme och endast lämnas till polisen vid händelse. Vi hoppas på detta sätt undvika ökade kostnader för de boende och det kommer att göras en utvärdering efter 1 år.

Tvättstugan

Vi har fått in åtskilliga klagomål och därmed vill vi be alla som använder tvättstugan att vara noggranna med städningen efter att du har använt den. Rengör tvättmedelsfack, ta bort ludd i torktumlare, sopa, torka av maskiner och golv. Lämna tvättstugan som ni själv vill möta den så ökar vi trivseln.

 

Vårfixardag

Datum för den årliga vårfixardagen är lördagen den 28/4, kl 11-14. Efter att vi fixat klart grillar vi korv och något att dricka som Brf står för.

Renovering av badrum

Nu är föreningens badrumsrenoveringar klara för våra hyresgäster. Tyvärr var det bara två av bostadsrättsägarna som valde att nyttja samma entreprenör, som gjorde ett jättebra jobb. Fördelen för dem är nu att de vet allt om fastigheten, var man stänger av vattnet/elementen, (när man stänger av vattnet måste man ev. sätta igång ventilationen i nr 10, då frysvakten reagerar på detta) och var den svaga punkten är vid badrumsavloppen som kan göra hål in till grannen under.

Detta gör att vi kan lämna nyckel till de utrymmena som de behöver komma åt, annars får man beställa ut Nytorget som öppnar vilket då blir en ytterligare kostnad för badrumsrenoveraren.

Vi har t.ex. ett sådant fall där hantverkaren inte återkom för att reparera sin skada på grannens tak. Vilket gör att det kan bli dyrt för den som hyrt in en sådan hantverkare och då måste stå för detta själv.

 

Ventilationen och köksfläktar

Vi har vid alla tillfällen, möten och i informationsbrev informerat om att man inte får sätta in en elektrisk köksfläkt. Trots detta är det fler och fler som gör detta. Konsekvensen blir att man förstör för alla andra i fastigheten, vilket inte är tillåtet. Fläkten tillhör det system som förser alla i fastigheten med ventilation, vilket innebär att du inte äger din ventilation. Den som monterar en sådan fläkt kan, om man inte återställer, få ytterligare kostnader för att vi ska behöva gå in och ta bort det felaktiga.
Skulle det dessutom innebära att Brf får kostnader för vite av kommunen kommer den att fördelas ut på de som har felaktiga fläktar. Så har du problem med att förstå vad detta innebär och vad du ska välja, kontakta Nytorget eller maila Brf.

 

Gemenskap och respekt ger också trivsel och trygghet

Slutligen vill vi bara säga att vi hoppas att ni tycker att vi bor i en bra fastighet, tänk på att det är vi alla som hjälps åt för att skapa ett bra boende. Plocka gärna upp skräp, se till att inte obehöriga rör sig i fastigheterna och hälsa gärna på varandra.

 

Vid övriga frågor angående din bostad kontakta Nytorget eller mejla info@brfmelodin.se

Styrelsen

 

 

Relaterade inlägg

BRF Melodin

Kryddor och bär

Mellan våra två hus har har vi en gemensam odling med örtkryddor och bär som du som boende i Brf Melodin är välkommen att plocka

Läs mer »
BRF Melodin

Grillkväll!

Kom och fira Sveriges nationaldagpå torsdag den 6 juni, vi tänder grillen vid kl 17.Ta med något eget att grilla och egen dricka. Välkomna! MvhStyrelsen

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer