Informationsbrev 10-12-15

Hissrenoveringarna är snart på gång.

De börjar i nr 10 den 10 januari och beräknas hålla på i 4 veckor. Går det fortare så sätts givetvis hissen igång snabbare.

Den 7 februari påbörjas hissen nr 14 och samma sak där, ca 4 veckor tar det att byta ut hissarna.

Så planera inga flyttar eller andra tunga/otympliga inköp/förändringar under den tiden, som då inte kan tas via trapphuset.

Hissarna kommer att förändras inuti. Ny hisskorg och ny motor. Dörren på insidan blir automatisk och de som idag har automatik på utsidan kommer att behålla detta. Behöver man hjälp med öppning av hiss ytterdörren så ansöker man om sådant hos kommunen.

Inglasning av balkongerna

När det gäller inglasning av balkongerna så har vi valt ut en entreprenör och återkommer med separat information om detta så snart vi har kontrollerat med kommunen hur varje inglasning ska anmälas. Intresseanmälan kommer bifogas informationen så alla som är intresserade kan samlas ihop så blir köpet lite billigare. Men ca 24.000 kommer varje inglasning att kosta + kommunens avgift för varje bygganmälan. Bygglovet är klart.

Störningar

När det gäller störningar har styrelsen beslutat att teckna avtal med störningsjouren. Detta för att få bästa hantering och uppföljning av störande händelser. Den som stör kommer att få betala den jouravgift som uppkommer.

Där återkommer vi med kontaktuppgifter så snart avtalet är tecknat.

Lägenhetsnummer

Under mellandagarna kommer styrelsen att byta ut allas lägenhetsnummer så det blir enligt de nya reglerna från Lantmäteriet, Skatteverket och Statistiska centralbyrån.

Vi kommer även att snygga till tavlan i porten, så har ni någon namnförändring som ska göras, kontakta någon i styrelsen, antingen via mejl eller lapp i lådan.

Renovering/Ombyggnad

Vi vill påminna om att OMBYGGNATIONER där man påverkar den fasta installationen av ex vatten och el måste anmälas till styrelsen samt rivande av väggar.

Ex renoveringar av badrum och kök. Det finns på hemsidan ett avtal som man skriver på och får tillbaka påskrivet samt lämnar beskrivning på vad som vill göras. I annat fall så går det bra att lämna en lapp i någon av styrelsemedlemmarnas brevlådor så lämnar vi över ett avtal.

Till sist

Till de som har hund i husen, snälla borsta inte hunden i trappen eller låt hunden släpa in pinnar.

Till dem som röker, snälla rök inte i trapphus, våning eller entré. Släng inte heller fimpar överallt.

Styrelsen för Brf Melodin önskar er alla en

God Jul och Gott Nytt År!

 

 

 

Relaterade inlägg

BRF Melodin

Kryddor och bär

Mellan våra två hus har har vi en gemensam odling med örtkryddor och bär som du som boende i Brf Melodin är välkommen att plocka

Läs mer »
BRF Melodin

Grillkväll!

Kom och fira Sveriges nationaldagpå torsdag den 6 juni, vi tänder grillen vid kl 17.Ta med något eget att grilla och egen dricka. Välkomna! MvhStyrelsen

Läs mer »

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer